Články
Top

Světový pohár v soutěžním lezení

Horolezecké soutěžní disciplíny probíhají od jara do podzimu teď již tradičně každý rok. První závod v sérii světového poháru se uskutečnil již první květnový víkend v hlavním městě Azerbajdžánu, Baku. Naším reprezentantem zde byl Libor Hroza mladší, který se umístil na pátém místě poháru v lezení na rychlost. Pohár vyhrál zástupce Ukrajiny.

Dalším ze série světového poháru v lezení, tentokrát boulderingu se konal ve Švýcarsku, Grindelwaldu, během druhého květnového víkendu. V konkurenci téměř osmdesáti mužů a šedesáti dvou žen získali čeští reprezentanti slušná místa, na postup do finále však jejich výkony nestačily. V kategorii mužů se čeští závodníci doslova vyšplhali na 11. místo, od vyššího je dělil pouze jeden pád na posledním boulderu. Další v řadě se umístil až na devětatřicáté pozici díky 4 boulderům, ale mnoha pokusům. Pohár vyhrál německý závodník Hojer.

 

Zdroj: wikipedia.org

V kategorii žen se rovněž na devětatřicáté pozici umístila česká reprezentantka, která se tohoto místa dosáhla kvůli velkému počtu pokusů. Na první příčce zůstala Angličanka Shauna Coxsey.

Další soutěží světového poháru, která proběhla na jihu Rakouska v tyrolském Innsbrucku o víkendu 16.-17. května. Domácí reprezentant Fischhuber obhájil první místo a těsně za ním se umístil český lezec Adam Ondra, bronzové místo patří ruskému účastníku Gelmanovovi.

Další čeští reprezentanti Štěpán Stráník a Petr Handlíř pak obsadili 44. a 45. místo mezi všemi jednaosmdesáti účastníky.

Zpočátku byly pozice závodníků velmi vyrovnané, do semifinále postupoval český reprezentant dokonce z poslední pozice pro postup. Během něj se ale vyšvihl až na třetí pozici a do finále tak měl výbornou startovací pozici. Od prvního místa ho dělil jen jeden pokus na top, výherci následujícího místa na něj ale ztratil 6 pokusů.

V závodě o světový pohár žen se opět na prvním místě umístila Shauna Coxsey, následovala na druhém místě domácí reprezentantka Anna Stohr. České reprezentantky vybojovaly 51. a 65. místo.

 

Zdroj: http://dmmclimbing.com/pro-team/dougal-taverner/

Rychlý kontakt

Prostřednictvím následujícího formuláře nám můžete zaslat jakýkoliv dotaz či připomínku.
Odeslaný text bude doručen na adresu objednavky@pohary-bauer.cz.