Články
Top

Nejzvláštnější sportovní výhry

Když se řekne sportovní cena, většina lidí si představí poháry nebo medaile. Mnoho závodů či soutěží se však pyšní oceněními zcela odlišnými, o které se však bojuje často zuřivěji, než o poháry z čistého zlata.

Sako a večeře

Zní to zvláštně, ale v jednom z nejslavnějších golfových turnajů Masters se hraje o tři věci. Zelené sako, večeře s Benem Hoganem a privilegium odpálit první míček v dalším roce. Zelené sako se stalo synonymem turnaje a každý výherce jej má pouze zapůjčené.
Podívejte se na golfové trofeje z naší nabídky.

Triko a doživotní sytost

Le Tour, třítýdenní cyklistická soutěž na území Francie, která prověří výdrž a odhodlání všech jezdců. Vítěze čeká kromě finanční částky také slavný žlutý trikot, a dle legendy jej na území Francie už nikdy nepotká hlad či žízeň.

Mini urna

Kriket sice není nejpopulárnějším sportem, přesto by si jeho hráči zasloužili něco pozitivnějšího. Sotva několik centimetrů vysoká urna přišla do světa kriketu jako mediální satira. Pro prohře Anglie s Austrálií vydala britská média článek a úmrtí tamního kriketu. V dalším roce Melbournské ženy předaly anglické výpravě urnu s ostatky kriketového kolíku. Od té doby jsou tyto pozůstatky v urně předávány vítězné straně a se slávou vezeny zpět na britskou nebo australskou půdu.

Kámen na podstavci

A další zvláštnost připadající cyklistice. Kámen. Velký černý tvrdý kámen na dřevěném podstavci. Vítěz závodu Paříž – Roubaix si po náročné trase plné kamenitých cest neodnese nic jiného než ano, zase kámen.

Funkční kanón nebo bronzový čuník

Americký fotbal se také umístil v tomto žebříčku. Univerzitní soutěž se pyšní těmi nejpodivnějšími trofejemi jaké si dovedete představit. Týmy si mohou odvézt funkční kanón z 19. století, sochu indiánského náčelníka nebo železnou pánev. Mezi výhry patřila jednu dobu i živá želva, po její smrti týmy přešly ke kovové replice.

I u nás koupíte netradiční poháry. Stačí si vybrat.
Rychlý kontakt

Prostřednictvím následujícího formuláře nám můžete zaslat jakýkoliv dotaz či připomínku.
Odeslaný text bude doručen na adresu objednavky@pohary-bauer.cz.