Články
Top

5 nejoblíbenějších sportů v Africe

Afrika je kontinent plný sta barev a tisíce chutí. Jaké sporty jsou v Africe nejpopulárnější?

 

  1. Fotbal

Není žádným překvapením, že fotbal je nejpopulárnějším sportem v Africe. Egypt a Ghana se několikrát umístily na třetím místě v Mistroství světa ve fotbale a Senegal skončil dvakrát na druhém místě. Fotbal je nenáročným sportem, ke kterému nepotřebujete nic víc než míč a lásku k pohybu a Afrika se pyšní hned několika celosvětově známými hvězdami, týmy a stadiony.

 

  1. Rugby

Na druhém místě se v rámci nejpopulárnějších sportů v Africe umístilo rugby. Obdobně jako fotbal je rugby nenáročné skrz prostředky a v porovnání s americkým fotbalem je celosvětově populárnějším sportem. Jen v Jižní Africe najdeme přes 600 000 oficiálně registrovaných hráčů této adrenalinové zábavy.

 

  1. Cyklistika

Poměrně překvapivě třetím nejpopulárnějším sportem je závodní jízda na kole. Afričtí sportovci jsou známí pro svou výdrž a rychlost, kterou nejčastěji demonstrují během sprintu a maratonu, nicméně svého užití nalezne i v cyklistice. V Asmaře, hlavním městě Eritrejského státu existuje bohatá kultura dedikovaná cyklistice a městem se každý den prohání stovky nadšených cyklistů, kteří si zejména libují retro kolech.

 

  1. Kriket

Čtvrtým nejpopulárnějším sportem Afriky je bezesporu kriket. Kriket je hra s velmi komplexními pravidly a svůj původ má v Anglii. Jeho popularita v Africe je dozvukem koloniální éry, během níž ho Angličané v zemi zpopularizovali.

 

  1. Wrestling

Wrestling je nutno chápat v jeho tradiční, olympijské podobě a nikoliv tak, jak ho známe z obrazovek WWE, či lucha libre, jež se těší popularitě v Mexiku. Afričtí atleti svůj wrestling nejlépe demonstrují v mma zápasech a oktagonech UFC v niž často dominují svoji výbušnou silou a kontrolou oponenta.

Rychlý kontakt

Prostřednictvím následujícího formuláře nám můžete zaslat jakýkoliv dotaz či připomínku.
Odeslaný text bude doručen na adresu objednavky@pohary-bauer.cz.