Články
Top

Nejméně oblíbené sporty

Nejméně oblíbené sporty jsou v mnoha případech rovněž i nejrizikovější sportovní aktivity, v rámci kterých si nejeden člověk může přivodit nějaký ten lehčí anebo vážnější úraz. Nikdo netuší, jak takové sportovní protažení může nakonec skončit. Každý sportovec se musí mít velmi na pozoru a měl by dobře vědět, kde jsou jeho hranice. Nemělo by vůbec docházet k tomu, že se hned zkraje pustí do plné zátěže. Když už si jde kdokoliv zasportovat, neobjede se bez správných ochranných pomůcek. Na ty je potřeba vždy myslet. Důležitý je i výběr vhodného terénu, který vyniká optimálními podmínkami pro konkrétní sportovní činnost.

Jaké jsou nejméně oblíbené sporty?

I když spousta lidí nedá dopustit na cyklistiku, i přesto se najdou jedinci, kteří prodělali nějaké to zranění v rámci tohoto sportu. Tradičně jsou to pády z kola. Cyklisté se ovšem nevyhnou ani srážkám s dopravním prostředkem.

Dosti rizikový je i softbal. Při něm se člověku může udělat špatně. Zkrátka jedinec najednou zkolabuje během hry. Výjimkou není ani úder do hlavy, silné krvácení, otevřená zlomenina končetiny. To stejné může člověka potkat při baseballu.

U lakrosu a ragby se nelze vyhnout typickým zraněním hlavy a poranění v obličeji. Bezprostřední samozřejmostí je i zranění kotníku, zablokovaný krk či vykloubené rameno.

Hráči amerického fotbalu a hokeje mají většinou zlomená zápěstí, vykloubené kyčle, vyražené zuby. Mnoho z nich mohou potrápit i otřesy mozku, zlomeniny a různé pohmožděniny.

K dalším rizikovým sportům patří i fotbal, plavání, motokros, snowboarding atd.

Extrémní sporty plné adrenalinu sebou přináší i možná rizika úrazu. Tyto sportovní činnosti se provozují rekreačně nebo na výkonnostní úrovni. Lidé se věnují alpinismu, jachtingu, paraglidingu, parašutismu, potápění a raftingu. Někteří nadšenci upřednostňují potápění se žraloky, skialpinismus, bungee jumping anebo pobyt v úctyhodných nadmořských výškách.
Rychlý kontakt

Prostřednictvím následujícího formuláře nám můžete zaslat jakýkoliv dotaz či připomínku.
Odeslaný text bude doručen na adresu objednavky@pohary-bauer.cz.