Články
Top

Nevíte coby? Vyzkoušejte fitness ve vodě!

Máte pocit, že váš vztah se sportem sklouzává do stereotypu? Dvakrát týdně běháte stále tu samou trasu, ve fitku cvičíte pořád stejnou sestavu a už vás to nebaví jako dřív? Pokud se nebojíte vody, vyzkoušejte Float Fit!

Co to je?

Tréninky Float Fit nebo také aquaphysical probíhají na hladině vody na speciálních balančních podložkách aquabase.  Jedná se o cvičební program, který sestává z klasických cviků prováděných netradičním způsobem. Nemusí přitom jít jen o dřepy, angličáky, výpady nebo „prkno“. Na vodě si můžete zacvičit klidně i jógu.

Pro koho je Float Fit určen?

Pokud chcete vyzkoušet něco nového a zároveň posílit svaly, o kterých jste ani nevěděli, že je máte, Float Fit pro vás bude to pravé. Pro účast na lekcích musíte jen umět plavat a netrpět na točení hlavy. Co se týče vybavení, stačí vám jen pohodlný cvičební úbor nebo plavky. Zejména ze začátku se smiřte s tím, že oblečení budete mít promočené skrz na skrz – možná strávíte dokonce více času ve vodě než na podložce – Float Fit je totiž mnohem náročnější, než se na první pohled může zdát.

Co mi Float Fit přinese?

Zejména pro ty z vás, kteří mají problém s klouby nebo třeba nadváhou, může být Float Fit skvělá volba. Díky cvičení na vodě totiž nedochází k takovému tlaku na klouby jako při běžném cvičení.

Vzhledem k tomu, že musíte neustále vyrovnávat "balanc", vaše svaly nemají ani chvíli odpočinku a při tréninku se slušně zapotíte. Díky cvičení na vodě zapojujete také mnohem rozličnější spektrum svalů než při cvičení někde na rovné podlaze v tělocvičně.

Kde si můžu zacvičit?

Float Fit je v České republice stále ještě velmi čerstvou záležitostí. Zatím se tak z lekcí těší jen Praha, Brno a Olomouc, věřím však, že vzhledem k rostoucí popularitě bude míst, kde si jej můžete přijít vyzkoušet, přibývat s rychlostí blesku.

Rychlý kontakt

Prostřednictvím následujícího formuláře nám můžete zaslat jakýkoliv dotaz či připomínku.
Odeslaný text bude doručen na adresu objednavky@pohary-bauer.cz.