Články
Top

Nejvýraznější sportovní akce v roce 2016

V roce 2016 nás čeká několik významných akcí, jenž zejména potěší sportovní fanoušky. Prvních z nich se týká Mistrovství světa v ledním hokeji 2016, které se dle plánů uskuteční dne 6. května až 22. května v Rusku. Velkolepá hokejová akce se bude odehrávat v arénách VTB Ice Palace v Moskvě a Yubileyny Sports Palace v Petrohradě.

Aréna v Moskvě pojme přes 12 tisíc diváků. Za zmínku stojí také to, že v tomto překrásném hlavním městě Ruska se už hrálo nejedenkrát Mistrovství v ledním hokeji. Poprvé to bylo v roce 1957. Následovaly roky 1973, 1979, 1986 a 2007. V těchto sezonách si mohli místní i televizní diváci dopřát drsnou hokejovou podívanou. V roce 2016 se jim naskýtá opět tato možnost.

V Petrohradě se budou utkání odehrávat v hale s kapacitou 7 tisíc diváků. I toto turisticky oblíbené ruské město v roce 2000 hostilo MS.

 

Na hokejové scéně bude možné sledovat až 64 zápasů. Mistrovství světa v ledním hokeji 2016 se účastní celkem šestnáct nejlepších týmů, z toho čtrnáct se již účastnilo v minulosti mistrství a dva týmy (Kazachstán a Maďarsko) postoupily do skupiny A divize 1.

 

Druhá akce se týká letních olympijských her konající se v brazilském městě Rio de Janeiro. Celá akce vypukne 5. srpna 2016 a to na stadiónu Maracanã, kde bude přednesen olympijský slib.

Tradičně tu bude zapálena olympijská pochodeň. Olympijské hry budou ukončeny 21. srpna 2016. Jde o přední mezinárodní sportovní událost, které se účastní přes deset tisíc špičkových sportovců, jež budou ubytování v jedné z nejkrásnějších olympijských vesnic. Olympijská soutěž ve 28 sportech se bude odehrávat ve čtyřech propojených hracích zónách: Barra, Copacabana, Deodoro a Maracanã.

K sportovnímu účelu zde bylo zbudováno 35 komfortních sportovišť, na kterých se budou konat turnaje házené, juda, šermu, tenisu, dravé cyklistiky, golfu, taekwonda atd. Diváci se těšit mohou také na gymnastiku, synchronizované plavání či skoky do vody. Vítězové z jednotlivých sportovních disciplín si odnesou jednu z 306 sad originálních medailí.

Rychlý kontakt

Prostřednictvím následujícího formuláře nám můžete zaslat jakýkoliv dotaz či připomínku.
Odeslaný text bude doručen na adresu objednavky@pohary-bauer.cz.