Články
Top

Největší nehody ve sportovní historii

Nehody se nevyhýbají ani sportu, a že jich bylo v historii nepočítaně. Zde uvádíme největší nešťastné událostí, které se vryly do paměti lidí po celém světě.
 
Letecká katastrofa, při níž zahynulo celkem 8 obětí, se odehrála 8. listopadu 1948. V osudný den nastoupilo do letadla 6 československých hokejistů. S nimi stroj vzlétl po půl páté odpoledne. Od počátku ve vzduchu panovalo nepříznivé počasí, které se postupně zhoršovalo. I přes veškeré snahy pilota se nepodařilo dvoumotorovému letounu doletět do cíle. Úmrtí těchto špičkových hokejistů se odrazila i na tehdejší ligové soutěži.
 
V dalších letech došlo k řadě tragických leteckých nehod, za největší neštěstí se prakticky považuje datum 14. listopadu 1970. Tato katastrofa si vyžádala většinu amerického fotbalového týmu „Marshall University“. Také 7. září 2011 se zapsalo do letecké historie. V tento den spadlo letadlo Jakovlev Jak-42, na jehož palubě byl hokejový tým Lokomotiv Jaroslavl. Zahynuly zde hokejové legendy, mezi něž patřil Pavol Demitra, Jan Marek, Karel Rachůnek, Josef Vašíček a mnoho dalších hokejistů.
 
Při zápasech se občas sportovcům stávají nehody, není to nic nestandardního. Odtud si nejeden účastník domů odnáší škrábance, zlomeniny či odřeniny. Stanou se tu i věci, které nikdo nečekal. Přímo na hřišti se tu skácí hráč, který bezvládně leží na trávníku, i když je mu poskytnuta okamžitá zdravotnická pomoc, přesto však umírá. Zápas se v jistý moment přeruší. Přímo na místě jsou otřeseni jak diváci, tak i ostatní hráči.
 
To se stalo osudným i kamerunskému reprezentantovi Ekengovi, který náhle zemřel na zástavu srdce. Ovšem to nebyl jediný sportovec, jehož organismus nevydržel extrémní zatížení. Můžeme konstatovat, že sportovci umírají nejenom v zahraničí, ale i u nás doma.
 
Taktéž motoristické a adrenalinové sporty mají za sebou oběti.

Rychlý kontakt

Prostřednictvím následujícího formuláře nám můžete zaslat jakýkoliv dotaz či připomínku.
Odeslaný text bude doručen na adresu objednavky@pohary-bauer.cz.