Články
Top

Nejšílenější závody světa

Budete se divit, že vůbec existují. Nejšílenější závody, které se na světě konají.

1. Maraton na severním pólu

Závod se pořádá na zamrzlém pobřeží Arktidy. Každý rok se závodu můžete zúčastnit v dubnu a čeká na vás 42,165 km. Nejrychleji zaběhnutý maraton byl 3 hodiny a 36 minut.

Nemusíte se bát, že potkáte ledního medvěda, je tu na ně příliš zima. Průměrná teplota – 30 °C je jen pro otrlé běžce. Troufli byste si? Nejchladnější maraton se běží po okruhu, který musíte desetkrát oběhnout.

2. Maraton v brazilské džungli

Zima vám nestačí? Vrhněte se do stínů a téměř 100 % vlhkosti amazonského pralesa. Běžecký závod se koná buď v délce maratonu nebo 254 km (6x maraton). Pokud jste nikdy v tropické džungli nebyli, není snadné si představit, jaké podmínky vás uvnitř čekají. Nejrychleji zaběhnutý maraton totiž byl necelé dva dny, tedy 46 hodin a 2 minuty. Osobák na maraton si určitě nevylepšíte, ale zaručeně posunete své hranice. V pralese žijí různá zvířata, poběžíte v nerovném terénu, a to dnem i nocí, bojovat budete s vlhkostí vzduchu a nebude se vám nejlépe dýchat. Pravděpodobně si sáhnete na dno svých sil.

Nemusíte se obávat, že byste se ztratili. Na kontrolních stanovištích dostanete vodu. Pokud plánujete delší závod, musíte mít s sebou síť proti komárům, peníze na koupení jídla ve vesnicích a také něco proti dešti. Opět otázka, troufnete si na podobný závod?

Pro normální závody radši zůstaňme u nás, uspořádejte svůj vlastní, třeba s výběhem na nějaký vrchol. Nezapomeňte, že máme velké množství trofejí a pohárů pro všechny vaše účastníky, kteří závody doběhnou. Objednejte je u nás. 

Rychlý kontakt

Prostřednictvím následujícího formuláře nám můžete zaslat jakýkoliv dotaz či připomínku.
Odeslaný text bude doručen na adresu objednavky@pohary-bauer.cz.