Články
Top

Nejznámější poháry v historii


Třeba i Vy sbíráte nejrůznější ocenění, v podobě pohárů, medailí a jiných ocenění. Připomeňme si poháry, které se zapsali do historie a patří mezi Ty nejznámější. Asi jako první nás napadne pohár Davis Cup, další nejznámější je Stanley Cup a také nesmíme opomenout Ligu mistrů, správně zvanou UEFA Champions League. Vítězný tým nejen že dostane slávu a ocenění v podobě nejznámějších pohárů, také postoupí do mistrovství světa, kde se ukáže ten nejlepší.
Stanley Cup je ocenění, které se každoročně uděluje vítěznému, hokejovému tým playoff NHL. Na Stanley Cup se vyrývají jména hráčů, trenérů, managerů a personálu vítězného týmu. Pohár představuje nesmírnou čest a poctu. Tým, který pohár vybojuje si zaslouží opravdové uznání.

Davis Cup (Davisův pohár) je soutěž v souboji tenisových, mužským družstev a patří mezi největší, každoročně pořádané soutěže. V minulém roce se soutěže zúčastnilo 130 týmů a 2. února byl překonán rekord v délce zápasu. Souboj mezi Tomášem Berdychem a Lukášem Rosolem proti domácím hráčům z Ženevy trval dlouhých 7 hodin a 2 minuty. Souboj skončil vítězstvím pro Českou Republiku.

Svoji již zajímavou historii má i mistrovství světa ve fotbale, takzvaný FIFA World Cup. Z pravidla je poslední zápas, nejsledovanější sportovní událostí. Mistrovství světa ve fotbale se koná čtyři roky, ale trénuje se neustále, každý chce být nejlepší, každý chce vyhrát, proto je potřeba důkladná příprava. Přece jenom soutěží přes 200 týmů, dostat se na první příčky není nijak lehké. My co se těchto událostí neúčastníme, budeme aspoň sledovat zápasy a fandit našemu domácímu týmu. 


Rychlý kontakt

Prostřednictvím následujícího formuláře nám můžete zaslat jakýkoliv dotaz či připomínku.
Odeslaný text bude doručen na adresu objednavky@pohary-bauer.cz.