Články
Top

Jak začít se sportovní střelbou

Sportovní střelba je známý olympijský sport, který má jednu úžasnou vlastnost – neomezuje věkem ani pohlavím. Ať už se této aktivitě bude chtít věnovat žena či muž ve věku dvaceti či šedesáti let, sportovní střelba mu přinese nejen nové zkušenosti, zážitky a dojmy, ale třeba i nové přátele, s nimiž bude moci lásku k tomuto sportu společně sdílet.

Kdy je vhodné začít

Jak již bylo řečeno – sportovní střelbě se můžete věnovat prakticky v jakémkoli věku. Je pravdou, že někteří sportovci svou kariéru končí kolem čtyřicátého roku, vy však teprve v tomto životním období můžete začít a být úspěšní. Pro děti se doporučuje začít okolo dvanáctého roku, neboť tehdy jsou částečně fyzicky zdatné.

Sport jako každý jiný

I sportovní střelba je sport jako každý jiný. Co to pro vás znamená? V první řadě skutečnost, že učený z nebe nespadl a každý nějak začínal. Ačkoli se říká, že každý člověk se narodil s přirozenou stabilitou, koordinací i reakčními schopnostmi, nečekejte od sebe zázraky. V druhé řadě je nutné si uvědomit, že i tento typ sportu něco stojí. Kdo má možnosti – jak finanční tak i prostorové – může si na vlastní náklady nechat nainstalovat přitahovací zařízení na deset metrů a pořídit si plynovou pistoli nebo pušku. To k tréninku bohatě stačí.

Nechte se vést těmi, kteří svému řemeslu rozumí

Mít doma vlastní tréninkové vybavení je rozhodně dobrá věc, ovšem i přesto není na škodu přihlásit se do nějakého střeleckého klubu. Tam vám ochotně pomohou nejen s vašimi krkolomnými začátky, ale i s vaším následovným rozvíjením se. Poradí vám se správnou technikou zaměřování, doporučí vám fígle na maximální koncentraci a podpoří vás v tom, co děláte.
Rychlý kontakt

Prostřednictvím následujícího formuláře nám můžete zaslat jakýkoliv dotaz či připomínku.
Odeslaný text bude doručen na adresu objednavky@pohary-bauer.cz.