Články
Top

Největší sportovní stadiony na světě

Možná bude překvapením místo, kde se nachází ten největší z největších. Velký strahovský stadion byl donedávna považován za jedničku v seznamu, ale po změnách tomu již není.

1. Stadion 1. máje Rungrado, Severní Korea

Překvapení, že? Se svou kapacitou 150 000 diváků jej řadí na vrchol žebříčku největších stadiónů světa. Asi tušíme, že režim donutí lid k plnému zaplnění místa a tak to má své opodstatnění. Je v provozu od roku 1989 a má tvar květiny.

Na stadionu se hrají fotbal, atletika a pravděpodobně i podobné hry jako spartakiáda.

2. Stadion Michigan, USA

Je druhý největší stadion na světě poté, co redukovali kapacitu indického stadionu Salt Lake. Jako další v žebříčku se jedná o stadion na americký fotbal. Tahle hra má v Americe velkou fanouškovskou základnu, a proto je většina monstrózních stadionů postavena pro zápasy amerických fotbalistů.

Jeho kapacita je 107 000 diváků.

3. Beaver stadion, USA

V americké Pensylvánii můžete najít třetí největší stadion světa. Opět se jedná o stadion při univerzitě a to na oblíbený americký fotbal.

Kapacitou si stojí velmi těsně za michiganským stadionem – pojme 106 000 diváků do hlediště.

Dalšími rekordmany jsou až do 9. místa stadiony v USA pro americký fotbal

Na 10. místě je další mimoamerický stadion Melbourne Cricket Ground. A jak sám název vypovídá, dostali jsme se do Austrálie a to na stadion, kde se hrají největší zápasy v kriketu.

Jeho kapacita je 100 000 fanoušků a byl otevřen již v roce 1853. Ovšem v roce 1959 zaznamenal největší návštěvnost – 130 000 diváků. Podle dnešních zákonů nesmí být jeho daná kapacita 100 000 překročena kvůli bezpečnostním důvodům.

Plné stadiony nabízí úžasnou atmosféru pro hráče a zážitky si odnášejí i fanoušci. Kdo by se divil, že jsou schopni zaplatit za lístky i více než je jejich měsíční výplata.  

Milujete sport jako my? Podporujeme závody u nás i na těch nejmenších závodištích. Koukněte na poháry u nás.

Rychlý kontakt

Prostřednictvím následujícího formuláře nám můžete zaslat jakýkoliv dotaz či připomínku.
Odeslaný text bude doručen na adresu objednavky@pohary-bauer.cz.