Články
Top

Nejvýznamnější sportovní akce roku 2019

Rok 2019 bude ve sportovním světě rokem bez jasného vrcholu, neboť není rokem olympijským. Ovšem i přesto bude plný významných sportovních akcí. My jsme si pro vás v tomto článku přichystali 4 nejzajímavější sportovní události, které nás v příštím roce čekají a jenž jsou vždy sledovány miliony televizních diváků po celém světě.

 

Mistrovství světa v rugby

Cyklus mistrovství světa v rugby je totožný s tím olympijským, neboť se rovněž koná každé 4 roky. Poprvé ve své historii se přesune mistrovství světa v rugby na asijské území, konkrétně do Japonska, které patří mezi tradiční účastníky, ovšem nikdy nedosáhlo na výraznější úspěch v podobě zisku medaile.

Vítězství z dvou předcházejících šampionátů budou obhajovat hráči Nového Zélandu, kteří si podmanili domácí turnaj v roce 2011 a pak i následující turnaj konaný v Anglii roku 2015. All Blacks, jak se novozélandským hráčům přezdívá, díky jejich celočerné kombinaci dresů, jsou rovněž dosud neúspěšnější zemí, co se týče počtu medailí, ukořistili jich celkem 6 (3 zlaté, 1 stříbrnou, 2 bronzové).

 

Mistrovství světa v atletice

Nejlepší atleti z celého světa se příští rok sjedou do katarského Dauhá, aby tam svedli souboje ve svých disciplínách o cenné kovy v podobě medailí. Od 28. září do 6. října 2019 zde bude takto zápolit na 2000 sportovců z více než 200 zemí ve 48 disciplínách.

Čeští atleti budou chtít jednoznačně vylepšit sbírku medailí, kterou si přivezli z minulého světového šampionátu, jenž se konal v roce 2017 v Londýně, která čítala 1 zlatou (Barbora Špotáková), 1 stříbrnou (Jakub Vadlejch) a 1 bronzovou (Petr Frydrych) medaili.

 

Univerziáda

„Olympijské hry pro univerzitní sportovce“ bude v příštím roce hostit ruský Krasnojarsk, jenž přivítá zimní univerziádu a italská Neapol, která se stane dějištěm univerziády letní. Univerziáda se poprvé konala v roce 1959, tudíž největší sportovní událost pro univerzitní studenty oslaví v příštím roce své 60. výročí.

Program univerziády je velice podobný tomu olympijskému a my tak můžeme sledovat zápolení studentů vysokých škol ve všech tradičních i méně tradičních olympijských sportech. Na zimní univerziádě se budou udělovat medaile v ledním hokeji, biatlonu či curlingu. V její letní podobě se můžeme těšit například na fotbal, tenis nebo vodní pólo.

 

Tour de France

Nejvýznamnější cyklistický závod je jedinou akcí v tomto článku, která se koná každoročně a v příštím roce nás čeká již její 106. pokračování, ovšem v tomto výčtu nejdůležitějších sportovních akcí roku 2019 se nachází po právu, neboť každoročně patří mezi celosvětově nejsledovanější sportovní události a nejinak tomu bude zajisté i v příštím roce.

Vítězství bude obhajovat Geraint Thomas, který při letošní Tour de France předvedl heroický výkon, když dokázal za svými zády udržet všechny ostatní skvělé cyklisty, v čele s jeho týmovým kolegou Chrisem Froomem.

Jediné, co v posledních letech kazí dojem z tohoto slavného závodu, jsou dopingové skandály, které se nevyhýbají ani těm nejslavnějším jménům, Lance Armstrong toho budiž důkazem.

Rychlý kontakt

Prostřednictvím následujícího formuláře nám můžete zaslat jakýkoliv dotaz či připomínku.
Odeslaný text bude doručen na adresu objednavky@pohary-bauer.cz.