Články
Top

Nejznámější tenisové turnaje světa

Tenisový svět sledují velmi bedlivě miliony sportovních nadšenců, kteří si nenechají ujít ani jeden tenisový turnaj na televizních obrazovkách. Mezi nimi se najdou i tací, jež tomuto sportu propadli a věnují se mu aktivitě ve svých volných chvílích. Někteří z nich ale dávají přednost pasivní zábavě, při níž mohou v poklidu domova obdivovat výkony světově věhlasných tenistů, eventuálně i začínajících tenisových hráčů. Proč by si ale milovníci a obdivovatelé tenisu naplno neužili jedinečnou a skvělou atmosféru špičkového tenisového turnaje. Za tímto fantastickým sportovním rozptýlením ale musí lidé cestovat, pokud chtějí vidět v akci špičkové tenisty na vlastní oči.

Tenisový příznivci mohou zavítat na některý z nejprestižnějších a nenavštěvovanějších grandslamových turnajů, jako je Wimbledon, US Open, French Open a Australian Open. Například Wimbledon je považován mezi lidmi za nejslavnější tenisový turnaj, který se každoročně uskutečňuje ve Velké Británii v červnu a červenci. Tato akce se přímo odehrává venku a to na centrálním dvorci disponující revoluční zatahovací střechou. Návštěvníci tu mohou sledovat jak soutěže žen, tak i soutěže mužů. V rámci slavnostního vyhlášení se přidávají vítězům poháry i finanční odměny.

US Open se koná od roku 1881 v newyorském Queensu. Tato velká akce již tradičně se uskutečňuje v srpnu a září. Turnaje se hrají na travnatém dvorci. Vítězům US Open náleží jak stříbrný pohár, tak i finanční odměna.

French Open se poprvé odehrál v roce 1891 a to v Paříži. Tento velkolepí turnaj na antukovém červeném dvorci se zpravidla koná v květnu a červnu. Nejlepší tenisté si odtud odnáší poháry i finanční tučnou odměnu.

Na Australian Open se mohou tenisový nadšenci dostavit v lednu. Od roku 1905 se pravidelně tento turnaj koná v hlavním městě australského státu (Melbourne). Na vítěze opět čeká vytoužená finanční odměna i náležitý pohár.

Lidé by si neměli nechat ujít ani turnajovou soutěž družstev (Davis Cup, Světový pohár družstev, Fed Cup a Hopmanův pohár). Tyto všechny turnaje se vyznačují jistou osobitou atmosférou, napínavostí a obrovskou dravostí, neboť hráči zde přichází s bojovnou touhou vítězit.

 

Rychlý kontakt

Prostřednictvím následujícího formuláře nám můžete zaslat jakýkoliv dotaz či připomínku.
Odeslaný text bude doručen na adresu objednavky@pohary-bauer.cz.