Články
Top

Poháry českého hokeje

Vzhledem k blížícímu se konci hokejové sezóny na české scéně se podíváme na žhavé favority, kterým se budou v brzké době udělovat poháry.

Semifinálovými vítězi a a adepty na pohár jsou kluby HC Kometa Brno a HC Zlín. Tito dva hráči se setkají po úspěšném vyřazení pražské Sparty brněnskou Kometou. Kam tedy poháry poputují – do Brna anebo Zlína? Dnes se podíváme blíž na klub, který úspěšně porazil favorizovanou Spartu a dostal se tak o krok blíž k zisku poháru v letošní sezóně – brněnskou Kometu.

Brněnský klub Kometa zpočátku hrával jen krajský přebor. Na rozhodnutí ministra byl však posílen a stal se součástí  sportovní roty tehdejšího Ministerstva národní bezpečnosti. Postupem času se stávala Kometa stále výraznějším hráčem. Již v roce 1953 byla zařazena do republikového přeboru na národní úroveň.

Součástí klubu se stali i hráči dalších významných brněnských klubů – Sokol Zbrojovka Brno 1, Sokol Královo Pole a jednotlivě i někteří plzeňští hráči. Novým trenérem se stal pražský Václav Řezáč. Letní tréninky se mužstvo rozhodlo absolvovat v prostorách oddílu brněnské kopané.

Nejvýznamnějšími hráči, kteří se dostali například i do síní sláby, se stali Vlastimil Bubník, Vladimír Bouzek a další.

V příštím díle o hokejové extralize se podíváme podrobněji na skutečného držitele poháru, jelikož tou dobou už budou známy výsledky letošní sezóny.

Rychlý kontakt

Prostřednictvím následujícího formuláře nám můžete zaslat jakýkoliv dotaz či připomínku.
Odeslaný text bude doručen na adresu objednavky@pohary-bauer.cz.