Články
Top

Nejvýznamnější motosportové akce u vás i ve světě

Fanoušky motosportu u nás se mohou těšit na pořádnou dávku adrenalinu a patřičnou zábavu. Každoročně se totiž v Česku konají akce zaměřené na motosport s bohatým doprovodným programem. Co by to bylo za motosportové akce, kdyby se tu nelinula vůně benzínu a místy nezapáchaly spálené gumy. Namátkou jmenujeme několik nejprestižnějších šampionátů, které každého motosportové nadšence chytnou za srdce. Jde zejména o Rallye Šumava Klatovy, Rallye Český Krumlov, Rally Hustopeče, Rally Bohemia, Barum Czech Rally Zlín a Rally Příbram.

Například Barum Czech Rally Zlín je ve své podstatě jeden z nejvýznamnějších českých závodů, jehož počátky sahají do roku 1972. Rok co rok se do Zlína sjíždějí motorističtí příznivci, kteří si plnými doušky vychutnávají rychlostní zkoušky na asfaltovém povrchu.

Návštěvníci si u nás nenechají ujít také Rallysprint sérii, jako je soutěž Valašská Rallye, Rally Vyškov, Rally Jeseníky, Rally Vsetín a Rallysprint Most.

Za hranicemi naši země se pořádají akce FIA WRC: Rallye Deutschland, Rally Poland, Rallye Monte-Carlo, Rally Sweden, Rally de Portugal, Rally d'Italia Sardegna, Rally Finland, Rallye de France - Tour de Corse, Rally Catalunya, Wales Rally GB. Do této kategorie se řadí také věhlasné soutěže Rally México, Rally Argentina, Rally China, Rally Australia.

Soutěže FIA European Rally Championship jsou pro diváky velmi atraktivní. Konají se kupříkladu na Kanárských ostrovech pod názvem Rally Islas Canarias El Corté Ingles. Za zmínku stojí také závody auto24 Rally Estonia, Cyprus rally, Circuit of Ireland rally a Seajets Acropolis rally.

Kategorie kompletního seriálu FIA European Historic Sporting Rally Championship obsahuje španělské Rally Costa Bravam italské Sanremo Rally Storico, řecké HISTORIC ACROPOLIS RALLY, estonské Auto24 Rally Estonia atd.

Dakarské rallye je však nejvýznamnější soutěží, jejíž soutěžící musí zdolat přes devět tisíc kilometrů. Trať je dlouhá a strastiplná. Na závodníky tu číhá mnoho nástrah a nebezpečí. Ti se tu potýkají s velmi náročnými podmínkami, také i s potížemi technického rázu. A co více trpí vyčerpáním a únavou. Nejedna posádka zažije cestou do cíle vypjaté dramatické okamžiky. Z ralye si všichni odnáší řadu dobrodružných historek a nezapomenutelných zážitků.

 

Rychlý kontakt

Prostřednictvím následujícího formuláře nám můžete zaslat jakýkoliv dotaz či připomínku.
Odeslaný text bude doručen na adresu objednavky@pohary-bauer.cz.