Články
Top

Nejlepší cviky na břicho

Dokonalé břicho je snem snad každého, a to platí zejména před blížícím se létem. Přestože břicho patří k problematickým partiím, existují cviky, které jej dokáží pěkně vyformovat. Je však třeba tyto cviky pravidelně dodržovat, a samozřejmě zapojit i zdravější stravování.

Základním cvikem, který zajisté zná každý už ze školního tělocviku, jsou klasické „sedy-lehy“. K provádění cviku nepotřebujete nic jiného než nějakou podložku, například karimatku nebo koberec. Na ni si pak lehnete, pokrčíte kolena a chodidla položíte na podložku. Někteří mohou mít vžité, že je třeba nohy o něco zapřít. Není tomu ale tak, zapřením se akorát ztrácí účinnost cviku. Až budete mít správnou polohu, dejte spojené ruce za hlavu, a začínejte se pomalu zvedat. Při cvičení nezapomeňte pravidelně dýchat a mějte celou dobu zatažené břicho.

Dalším účinným cvikem na břišní svalstvo jsou „nůžky“. Opět si ulehněte na podložku, a to buď s rukami podél těla nebo se podepřete lokty. Nohy mějte natažené a špičky protáhlé do předu, a pomalu začněte nohama kmitat před sebou. Cvik je tím více náročný, čím více máte nohy níže.

Velmi účinný cvik, při kterém zapojíte i další svalstvo, je když si lehnete celým tělem na podložku, a následně se podepřete pouze lokty a špičkami nohou. Tělo musí být při tomto cviku zpevněné, je důležité abyste pravidelně dýchali a pokuste se v této poloze setrvat alespoň třicet sekund.

K poněkud náročnějšímu, ale zato velmi účinnému cviku, budete potřebovat hrazdu nebo žebřiny. Cvik probíhá tak, že se na hrazdu zavěsíte, mírně pokrčíte nohy a začnete přednožovat tak, aby jste dostali nohy vodorovně s podlahou.

Na poslední z posilovacích cviku se připravíte tím způsobem, že si opět lehnete na podložku, natáhnete ruce podél těla, zvednete nohy směrem ke stropu tak, aby mezi tělem a nohami byl pravý úhel. Samotné posilování probíhá pak tak, že při každém výdechu budete vytlačovat natažené nohy vzhůru.

Rychlý kontakt

Prostřednictvím následujícího formuláře nám můžete zaslat jakýkoliv dotaz či připomínku.
Odeslaný text bude doručen na adresu objednavky@pohary-bauer.cz.