Články
Top

Nejvýznamnější sportovní akce v Česku v roce 2016

Letošní rok nás čeká a nemine několik velkolepých sportovních akcí. Jako první si nenechte ujít závody v klasickém lyžování na Vysočině v Novém Městě na Moravě. Zde se uskuteční FIS Světový pohár – Zlatá lyže. Tato akce vypukne předposlední lednový víkend. Fanoušci tohoto sportu si užijí maximálně ryze zimní zábavu. Pro návštěvníky je tu připravený bohatý program. V areálu „Vysočina aréna“ se následně uskuteční další typy závodů, k těm nejzajímavějším patří Akademické MČR v běhu na lyžích, biatlon nazvaný III.ČP D+D, běh na lyžích – ČMP, Párkové závody, MČR žactvo.

Za nejvýznamnější sportovní akci v Česku v roce 2016 lze pokládat MS horských kol. Tato fantastická akce se rozjede na konci června. Půjde o pětidenní program, na kterém nebude chybět velmi úspěšný český cyklista Jaroslav Kulhavý, který má na svém kontě nespočet prestižních ocenění. V loňském roce stanul několikrát na stupni vítězů. První cenu si odnesl ze Světového poháru v Novém Městě na Moravě a Světového poháru v Lenzerheide. Třetí místo dosáhl ve Světovém poháru v Albstadtu a Světovém poháru. Krásné čtvrté místo získal na Světovém poháru ve Val di Sole.
Tyto cyklistické závody v Novém Městě jsou především nevšední zvoleným termínem i disciplínou. Pojedou se v konkrétně vyhrazený den závody v kategorii mužů U23 a žen elit, žen U23 a mužského závodu elit, juniorské a eliminátor. Samozřejmostí je i štafetový závod. Připraveno bude devět originálně řešených a nablýskaných sad medailí. Na této nejvýznamnější sportovní akci budete mít možnost se dostatečně zabavit, neboť dle organizátora celé akce se tu chystá vskutku skvělý doprovodný program. Návštěvnici závodů se mohou těšit na maraton, MTB rally, noční MTB Night race, testování kol, večerní koncerty dvou předních českých skupin. Než započne slavnostní zahájení letošních cyklistických závodů tak se bude konat v areálu autogramiáda nejlepších cyklistických šampionů.

Dne 12. října 2016 se na tomto místě bude konat Mistrovství Evropy v disciplíně canicross, bikejöring a scooter. Tyto závody budou trvat pět dní a přilákají mnoho závodních nadšenců, kteří mají možnost živě sledovat běh se psem, jízdu na kole se psem a jízdu na koloběžkách. Příznivci tohoto sportu by se neměli ochudit o velmi napínavé a dramatické chvíle.

 

Rychlý kontakt

Prostřednictvím následujícího formuláře nám můžete zaslat jakýkoliv dotaz či připomínku.
Odeslaný text bude doručen na adresu objednavky@pohary-bauer.cz.