Články
Top

5 nejoblíbenějších sportů v USA

Sport v jakékoliv podobě je důležitou součástí života každého Američana. Zájem o něj narůstá ve školních letech. V tomto období jde totiž o jedinou aktivitu, při které studenti mohou nejoptimálněji relaxovat. Na prvním místě vedou u nich týmové hry. Je známo, že jsou v nich hodně dobří. Postupem času američtí tínedžeri vyzkouší několik sportovních disciplín a vyberou z nich jednu či dvě, které budou provozovat ve svých volnočasových aktivitách v rámci pracovního života. Tu a tam si dopřejí nějakou bláznivou adrenalinovou zábavu. Najdou se však mezi nimi i talentovaní jedinci, kteří se dají na profesionální sportovní kariéru.

 

Nejoblíbenějším sportem v USA je americký fotbal, baseball, basketbal, volleyball a lední hokej. První čtyři zmíněné sporty patří neodmyslitelně k letní zábavě. Americký fotbal se od našeho českého fotbálku velice liší a to dravostí, bojovností a nutnou dávkou surovosti. Místo klasického míče se tu hraje s oválným míčem. Této brankové hry se účastní dva týmy. Každé družstvo má minimálně jedenáct hráčů, kteří se snaží o to, aby získali více bodů než jejich soupeři. Tento sport preferuje mužské osazenstvo. Zatímco americkým ženám a dívkám je bližší soccer.

 

Druhým nejpopulárnějším sportem v USA je baseball. Jde přitom o pálkovací míčovou hru, které fandí miliony amerických fanoušků. Tohoto sportu se účastní vždy dvě družstva. Vyhrává ten tým, který nasbírá nejvíce bodů.

 

Basketball je kolektivní míčová hra, které fandí nejenom Američané a Kanaďané, ale i Evropané. Při tomto sportu si fanoušci přijdou vskutku na své. Na hřišti si pohybují dvě družstva, která se všemožným způsobem snaží hodit míč do soupeřova basketbalového koše.

 

Volleyball je míčový týmový sport, který si oblíbili obyvatelé v Asii, Americe, Austrálii a Evropě.

 

Lední hokej je týmový sport odehrávající na ledě. Hráči jsou vyzbrojení patřičnou výbavou. Na branku se střílí pukem. Tento sport má přes dvě miliardy fanoušků.

Rychlý kontakt

Prostřednictvím následujícího formuláře nám můžete zaslat jakýkoliv dotaz či připomínku.
Odeslaný text bude doručen na adresu objednavky@pohary-bauer.cz.